Kaikki samalla sivulla

Tampereella jo hyvän aikaa toiminut Gastropub Nordic on ollut itselleni aina yksi lempipaikoista piipahtaa oluelle tai syömään ja sen kabinetissa olen osallistunut useammankin eri yhdistyksen tapaamisiin. Tästä syystä olin aivan erityisen innostunut, kun sain tehtäväkseni Nordicin kotisivu-uudistuksen!

Gastropub Nordic tampereella
Kuvailevan valokuvat tuovat Gastropub Nordicin fiiliksen hyvin esille

Kun kävi ilmi, että he tarvitsevat myös valokuvaajan palveluja, tästä tuli loistava yhteisprojekti Kuvailevan Tiinan kanssa. Sunnittelimme yhdessä sellaisia kuvia, jotka toimisivat yhtä hyvin niin isolla kuin pienelläkin näytöllä. Sain siis antaa sivustonikkarina selkeät ohjeet: ”Vaakakuvia, joissa asian ’pihvin’ pitää olla keskellä ja reunoille jää paljon sellaista, jota voi tarvittaessa rajata responsiivisesti”.

Lopputulos ylitti kaikki odotukseni

Kuvien valmistuttua aloin hahmotella sivustoa. Aloituspalaverissa saatujen tietojen perusteella tiesin, että tarvitaan ruokalista, juomalista Untappd-palvelusta, mahdollisuus tiedottaa tapahtumista ja tehdä pöytävarauksia. Tiinan ottamat kuvat olivat niin upeita, että halusin näyttää ne mahdollisimman suurena, joten päädyin käyttämään WordPress-teeman pohjana FullPage.js -kirjastoa, jonka avulla koko näyttö kerrallaan rullaava sivuston on ilo toteuttaa.

Kaikki sivuston informaatio mahtuu samalle, jatkuvasti vieritettävälle sivulle, jonka painikkeilla tärkeät tiedot ovat nähtävissä yhdellä klikkauksella ilman tarvetta sivun uudelleenlataukselle. Sivu rullaa saumattomasti uudelleen ensimmäiseen osioon viimeisen jälkeen, joka on mukava FullPage-kirjaston ominaisuus. Responsiivisuus toimii näppärästi 405px leveyteen asti ja sen jälkeen ei tarvittu kuin muutama CSS-säätö ja näin homma toimii pienemmälläkin näytöllä kuin varta vasten sille tehty sovellus. Tämä on erityisen tärkeää, kun kohderyhmä hakee pistäytymis- ja ruokapaikkaa nimenomaan liikkeessä ollessaan.

Lopputulos on Gastropub Nordicin näköinen sivusto, jota on ilo käyttää ja katsella: gastropubnordic.fi