Viola-Koti – Positiivisesti erilainen palvelutalo

og-img

Sivustonikkari on saanut alkukeväästä asti olla mukana tamperelaisen Viola-kodin digitalisointiprojektissa. Lähtökohtaisesti vanhainkoti ei kuulosta otolliselta kohteelta modernin teknologian käyttöönotolle, mutta tosiasiassa tämä on ollut yksi kiinnostavimmista projekteista, joissa olen ollut mukana. Parasta on ollut huomata, kuinka henkilökunta on ollut täysillä mukana kehittämässä uusia ideoita, joiden avulla tärkeää työtä tekeville hoitajille vapautuu enemmän aikaa keskittyä varsinaiseen työhönsä, kun rönsyjä on karsittu.

Digitalisaatioprojektissa on ollut isona osana mukana Fluente-kumppanit, joiden toimesta on kartoitettu toimintatavat, etsitty paikkoja, jossa digitaalisten toimintojen avulla voidaan tehostaa ja helpottaa toimintaa, ja tehty konkreettisia toimia jotka välittömästi helpottavat Viola-kodin henkilökunnan työtä.

Yksi hyvä esimerkki on Sivustonikkarin ja valokuvaaja Tiina Salmisen toteuttama sivustouudistus, johon lähdettiin tarina edellä –periaatteella. Asukkailta ja henkilökunnalta on haettu tarinoita, joiden kuvituksena toimivat Tiinan upeat kuvat. Näillä tarinoilla kuvitettu laskeutumissivu on rauhallinen. Sivulle tulijalle avautuu välittömästi Viola-kodin hieno tunnelma.

Digitalisoinnin tuloksia on mm. se, että perinteiset pitkät palvelukuvaukset on korvattu verkkokauppatyyppisellä palvelutuote-esittelyillä, jotka avautuvat alaan perehtymättömälle kävijälle paremmin, viikko-ohjelmaa voi täyttää ja muokata kukin toimija itse ja joka viikon lounaslistat ilmestyvät kotisivuille jatkossa automaattisesti ravintoloiden käyttöönottaman järjestelmän kautta.

Viola-kodin toimintojen digitalisointi jatkuu vielä ja moni toiminto pyörii jatkossa Sivustonikkarin rakentaman WordPress-pohjaisen sisällönhallintajärjestelmän kautta. Sisällöntuotannossa hyödynnetään eri järjestelmien avoimia rajapintoja ja henkilökunnan laajaa kokemusta omalta alaltaan.

Viola-koti on tähän asti ollut suosittu arvokasta vanhenemistä tukevan ja lämminhenkisen ilmapiirinsä ansiosta. Jatkossa se tulee olemaan oman alansa edelläkävijä myös digitaalisten palvelujen ja – toimintojen käytössä.

Vastaa