Sosiaaliseen mediaan linkittäminen

Tässä artikkelissa oletetaan, että olet asentanut kohdassa Ulkoasun muokkaaminen ja lisäosien asentaminen mainitun JetPack-lisäosan ja linkittänyt sen WordPress.com -tiliisi. Jos et ole suorittanut linkittämistä, näet todennäköisesti seuraavanlaisen ilmoituksen Ohjausnäkymäsi yläosassa:

jetpack1

Jos näet ylläolevan ilmoituksen, klikkaa ”Yhdistä WordPress.com:iin -nappulaa ja toimi ohjeiden mukaan. JetPack käyttää WordPress.com:in palveluita isoon osaan toiminnallisuudestaan ja linkittäminen kannattaa ehdottomasti tehdä.

Huom! Sekä julkaiseminen, että jakaminen määritetään samassa näkymässä, joka aukeaa molempien toimintojen Asetukset-valinnalla.

Automaattinen julkaiseminen

Ensin valitaaan Ohjausnäkymässä Jetpack/Asetukset -> Publicize, jonka jälkeen avautuvassa ”mainosruudussa” valitaan Aseta. Tämä jälkeen avautuu asetusnäkymä, jossa voidaan linkittää sivustosi sosiaalisen median tileihisi. Että seuraava vaihe onnistuu, pitäisi sinun olla kirjautuneena samalla selaimella, jolla parhaillaan käytät WordPressiä, niihn palveluihin joihin haluat yhdistää.

publicize

Seuraavaksi klikataan niiden palveluiden ”Verkostoidu”-nappulaa, joihin haluat liittää. Facebookin kohdalla voit lisäksi valita, haluatko julkaista omalla sivullasi vai esimerkiksi yrityksen tai yhteisn sivulla. Että tämä valinta on mahdollinen, pitää tällainen Facebook-sivu luonnollisestikin olla jo olemassa ja sinun kirjautuneena Facebookin sen sivun pääkäyttäjätilillä. Esimerkiksi TechWizard ei julkaise minun henkilökohtaisella Facebook-seinälläni, vaan pelkästään TechWizard.fi-Facebook.sivulla. Kavereitani tuskin kiinnostaa työasiani ja jos kiinnostaa, he ovat TechWizard.fi -Facebook-sivun seuraajia (jos meni vaikeaksi, kannattaa kilauttaa tutulle sivutonikkarille 😉 )

Twitterin ja Facebookin kohdalla on vielä tehtävä yksi valinta. Jos olet aktiivinen tviittaaja ja olet liittänyt Twitter-tilisi Facebookiin niin, että kaikki tviittisi menevät myös Facebook-sivullesi, ei välttämättä kannata valita tässä kohtaaa julkaisemista Facebookiin, koska silloin jokaisesta WordPress-artikkelista tulee kaksi samannäköistä tilapäivitystä Facebookiin  – toinen suoraan WordPressistä ja toinen Twitterin kautta.

Jokaisen sometilin liittämisen yhteydessä voit lisäksi valita käytetäänkö tätä yhteyttä kaikille sivuston kirjoittajille. Se tarkoittaa sitä, että myös muiden kirjoittamat artikkelit julkaistaan sosiaalisessa mediassa automaattisesti. Tämä on hyödyllinen asetus, jos kyseessä on yrityksen tai yhdistyksen sivu, jolla on useita kirjoittajia. Jos olet ainoa julkaisija sivustolla, ei tällä asetuksella ole mitään merkitystä.

Julkaisu- ja jakamisasetukset tehdään samassa näkymässä, joten seuraavaksi vieritettän sivua hieman alaspäin ja asetetaan jakopainikkeiden näkyminen.

Jakopainikkeet

Jakopainikkeet, eli jakamisnappulat ovat hyvin tärkeitä sosiaalisen median työkaluja. Niiden avulla sivustolla vierailevat voivat jakaa hengentuotteitasi omille verkostoilleen. Tämä lisää kävijöitä ja saa aikaan sivustollesi osoittavia linkkejä, jotka ovat hyödyllisiä SEO-optimoinnin kannalta. Jos asetussivu ei vielä ole auki, löytyvät jakamisen asetukset valitsemalla Jetpack/Asetukset/Sharing ja valitsemalla ”mainosikkunassa” Aseta-nappula. Avautuva sivu on täysin sama kuin edellisessä ”Julkaisu/publicize”-osiossa, mutta jakamisasetukset löytyvät sivun alaosasta.

sharing1

Kun raahaat ylläolevan kuvan mukaisesti ylimmästä nappularivistä (Saatavilla olevat palvelut) nappulan alempaan (Sallitut palvelut), muuttu esikatselunäkymä niiden alla. Sallittuja palveluja voi myös piilottaa ”Jaa”-kuvakkeen alle vetämällä ne Sallitut palvelut – kohdassa oikean reunan laatikkoon.

Esikatselun alla valitaan painikkeen tyyli, mitä nappuloiden päällä lukee ja missä niitä näytetään, Twitter Site Tag on sinun tai edustamasi yhteisön Twitter-tilin nimi, ilman @-merkkiä.

Kun nämä asetukset on tehty ja jos olet käynyt läpi kaikki aikaisemmat osiot, pitäisi sivustosi olla nyt iskuvalmiina myös sosiaalisen median suhteen. Enää ei puutu kuin sisältö ja siihen pureudummekin seuraavaksi 🙂